top of page

CONCLUSIONS

HELENA PERALTA

Per mi fer aquest APS ha estat molt bé, perquè estava amb unes companyes que treballaven molt i això es molt important per fer una bona feina. No hem pogut fer totes les coses que voldríem fer, però les que si vam poder, van estar molt interessants i divertides. He aprés molt tant de les meves companyes com del treball en equip i sobre tot sobre les dones i la violència de gènere. 

ARIADNA TORRAS

​

Per mi proide ha sigut una mica estrany per que les activitats que teníem pendents de fer no les hem pogut fer, però per tot el demés m’ha agradat, donar un cop d’ajuda al equip. M’ho he
passat molt bé treballant amb les del meu grup. Lo de la centrail
m’hagúes agradat molt, les activitats que hem pogut fer, eren molt xules i jo m’ho he passat molt bé.

PAULA GARCÍA-ROLLÁN

Jo crec que hem pogut aprendre molt sobre el que és Proide, les seva funció i objectiu, i el projecte tant interessant que s’estava realitzant aquest any. A més d’haver tingut la oportunitat de parlar amb una jutgessa especialitzada en casos de violència de gènere. El que ens ha mancat, ha sigut la part del servei, ja que la majoria d’activitats que havíem de realitzar, eren conjuntament amb l’AMPA, i s’anaven a fer per les Festes de la Salle, i per l’estat actual es van haver de cancel·lar. Tot i això, crec que estat una molt bona experiència, i ha ajudat molt el fet de poder treballar amb les persones que hem pogut escollir.

CRISTINA LANDA

Sincerament, al principi em mostrava una mica escèptica en fer l'ApS amb aquesta entitat. He de reconèixer que sóc bastant inflexible i si em canvien la idea que jo tenia en ment, em costa adaptar-me; en un principi, m'hagués agradat treballar amb una entitat solidària amb els animals com una que vam proposar o una gossera. Cap d'aquestes dues van ésser compatibles amb el perfil d'entitat que es busca, i com que cap grup va escollir PROIDE, vam decidir decantar-nos per aquesta ONG. 

Després de treballar unes quantes sessions, em vaig adonar que  gràcies al tipus de tasques que havíem de fer, el nostre grup tenia molta llibertat i vam poder realitzar (o més ben dit planificar) activitats relacionades amb el tema a treballar, però que veritablement ens agradessin.

Durant aquest ApS m'he sentit molt realitzada i cerc que el nostre grup a treballat de manera excel·lent, el treball d'una complementava al de l'altre. D'altra banda, també he de dir que m'hagués agradat la perspectiva d'algun noi durant el nostre ApS ja que, potser, haguéssim donat una visió més justa i realista de la situació, ja que el tema principal a treballar era la violència de gènere. Finalment, a part de millorar molt el treball en equip, crec que també he i hem desenvolupat molt la nostra part creativa i imaginativa dissenyant la web, elaborant els cartells publicitaris de la samarreta, ideant aactivitats divertides adequades a l'edat. En conclusió, malgrat la situació i que no hem pogut fer tot el que volíem, ha estat un ApS molt productiu.

CONCLUSIÓ FINAL

Per començar, creiem que ha per una part, ha estat una experiència molt profitosa, ja que, tot i que al principi volíem col·laborar amb una altra entitat, hem tingut la oportunitat d’aprendre i conèixer més a fons tot allò relacionat amb Proide, és a dir, el seu funcionament, els objectiu que es volen aconseguir amb el projecte d’aquest curs, anomenat ARA I SEMPRE PROTAGONISTES DEL CANVI, que té com a meta, poder eradicar la violència de gènere a països en vies de desenvolupament. El tema del projecte ens va semblar molt interessant, i per tal de poder-lo treballar més adequadament, el vam adaptar per tal de que estigués més orientat cap nostre entorn i a la nostra vida quotidiana.


El nostre aprenentatge el vam realitzar majoritàriament a l’escola. La primera activitat que vam dur a terme que pertanyia a la nostra formació, va ser la creació d’enquestes. Malauradament, només vam poder passar una d’aquestes enquestes a 4t d’ESO, on els nostres companys havien de respondre el que farien davant d’unes situacions. Ens vam adonar que, tot i que en certes situacions, tant els nois com les noies, encara existeix certa desigualtat entre els gèneres, i predominen els anomenats “micromasclismes”. La segona activitat que vam realitzar per al nostre aprenentatge, va ser anar a 1r de primària, per tal de donar-los una fitxa, en la que en una cara del full hi havia un dibuix d’una nena, i a l’altra cara hi havia dibuixat un nen. Vam demanar als nens i nenes que els pintessin tal i com ells creguessin adient, per tal de saber si encara existia un grau molt alt de sexisme i falta d’igualtat entre les noves generacions. Pensàvem que els resultats serien diferents, però els estereotips encara estan molt presents. La tercera activitat que vam realitzar va ser anar al Jutjat de Manresa, per tal de trobar-nos amb la Paula Ramon, jutgessa del Jutjat de Violència contra la Dona, on ens va ensenyar les instal·lacions, i ens va comentar en què consistia exactament la seva feina. Ens va explicar alguns dels casos que més la van impactar i com es duia a terme el procés del judici. Aquesta part és la que més ens va agradar, i gràcies a ella vam poder aprendre des d’una perspectiva diferent. A part d’aquestes tasques, també vam col·laborar amb la venta de samarretes per Proide.
 

Simultàniament, ens vam posar en contacte amb l’AMPA de l’escola, ja que una gran part del nostre Servei es realitzaria amb aquesta entitat. Estàvem molt emocionades per poder
col·laborar amb l’organització de la CenTrail solidària, i ajudar durant les Festes de La Salle, però degut a les circumstàncies actuals, es van cancel·lar. Una altra activitat que no es va poder realitzar, malauradament, va ser la venda de roses solidària per Sant Jordi, on els beneficis anirien cap a Proide.


Tot i els obstàcles que ens hem trobat deguts a la situació en la que ens trobem, creiem que ha sigut una gran experiència, per apropar-nos més a la nostra comunitat educativa, i per poder
conèixer amb més profunditat, i saber com combatre les desigualtats i la violència de gènere que, per desgràcia, segueixen molt presents a l’actualitat.

bottom of page